Retro Blog

  • Aralık 01, 2023 Bitki Bakımları

    Merhabalar, çok soru aldığımız bir konu oluyor hormon bezleri. Müşterilerimiz alışveriş sonrası genelde “Çıkartmalı mıyım?”, “Bezi çıkarttıktan birkaç gün sonra bitkim soldu” gibi yorum ve sorularla karşılaşıyoruz. Bu bezler hakkında yanlış bilinen birkaç şeyi sizinle paylaşmak istedik.

    hormon bezi nedir, bitkilerdeki hormon bezi, hormon bezi zararlı mıdır,
  • Kasım 28, 2023 Bitki Bakımları

    Begonyaların "kralı" olarak bilinen Rex Begonyalar, renkli, dokulu yapraklarıyla bilinen muhteşem bir çeşittir. Benzersiz desenlere sahip canlı, çok renkli yaprakları sayesinde her bahçeye büyüleyici bir katkı sağlarlar. Bu bitkiler her türlü mekanda ilginç bir odak noktası oluşturur. Estetik cazibelerinin ötesinde, Rex Begonyaları havayı temizleyici özellikleriyle de bilinir, bu da onları sadece göze hoş görünmekle kalmaz, aynı zamanda sağlığınız için de faydalı kılar.

    rex begonya bakımı, rex begonya, rex begonya nasıl bakılır, rex begonya çoğaltımı, rex begonya çeşitleri türleri,
  • Kasım 26, 2023 Bitki Bakımları

    Son dönemlerin en popüler bitkilerinden biri olan Starliçe'nin üç çeşidi bulunuyor. Nicolai (beyaz çiçek açan), Reginae (turuncu çiçek açan) ve çok da yaygın bir tür olmayan Juncea (ince dallı turuncu çiçekli), anavatanı Güney Afrika olan, şaşalı görüntüye sahiptirler. Nicolai beyaz çiçek açan nadir bir türdür fakat çiçeğini görmek hiç de kolay değil. Bitkinin istediği ortamı yarattığınızda, fideleme aşamasından sonra en az yedi yıl beklemek gerekiyor. Turuncu çiçek açan (reginae) tür de aynı şekilde zordur fakat beyaz türe göre çiçeğini görmeniz daha büyük bir olası.

    starliçe, starliçe bakımı, starliçe nasıl bakılır, cennet kuşu çiçeği, starliçe nasıl çiçek açar, Starliçe çeşitleri nelerdir,
  • Kasım 26, 2023 Bitki Bakımları

    Pilea Peperomioides çiçeği, bakımı en kolay iç mekan bitkilerindendir. İç mekan bitkisi olmasına rağmen soğuk havalara dayanıklıdır. Cam arkası güneş ışığını sever. Direkt güneş ışığından kaçınılmalıdır. Yaprakların tek bir yöne eğilimini önlemek amacıyla haftada bir saksı yönünü ışığa doğru değiştirmeniz faydalı olacaktır. Her yıl bir kez ilkbaharda saksı değişimi yapmasanız bile toprağını yenilemenizde fayda vardır. Yaz aylarında haftada bir sıvı gübre verebilirsiniz.

    pilea bitkisi bakımı, pilea nasıl bakılır, pilea nasıl çoğaltılır, çin para ağacı bitkisi, çin para ağacı bakımı
  • Kasım 26, 2023 Bitki Bakımları

    Hafif, narin ve egzotik. Bu zarif bitki, oldukça az bakım gerektirdiği için başlangıç için harika bir bitkidir. Çarpıcı yapraklar tropik bitkileri anımsatır ve bir rafta veya masada sergilendiğinde harika görünür. Yaprak yapısı ince olduğundan Tül Kuşkonmaz adını almıştır. Latince adı Asparagus Setaceus anavatanı Güney ve Doğu Afrika'dır. Görünümü nedeniyle eğreltiotu olarak da bilinir fakat bu familyadan değildir.

    tül kuşkonmaz, tül kuşkonmaz bakımı, tül kuşkonmaz neden sararır,
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR