Minyatür güller, güzel çiçekleri ve çekici yaprakları nedeniyle iç mekanlarda yetiştirmeyi en sevdiğimiz bitkilerden biridir. Pek çok şey mini formda daha çekici görünür ve bu listeye kesinlikle gülleri ekleyebilirsiniz. Aynı zamanda çok soru aldığımız bir bitki türü bodur güller. Minik, gösterişli ve nazik. Ama bakımı bir hayli zor. Genelde insanlar bu bitkiyi satın aldığında yaşadığı ilk problem yaprak dökmeye başlaması ve sonunda tamamen kuruması oluyor. Yazının devamında size bodur gülün bakımı hakkında detaylı tüm bilgiyi vermiş olacağız. Her zaman popüler olan gül çalısının bu minik versiyonu hem harika bir ev bitkisi hem de güzel bir hediye seçeneğidir.
Açelyalar denince akla ilk gelen şey renklerin büyüleyici coşkusudur. Peki, tercihiniz iç mekan mı, dış mekan mı? Gösterişli mi, yoksa sade mi? Seçim tamamen size ait. Hangi çeşidi seçerseniz seçin, doğru bir bakımla açelyanız uzun süre çiçeklerini sergilemeye devam edecektir. Açelyalar hakkında daha fazla bilgi mi edinmek istiyorsunuz? Onlara nasıl bakım yapacağınızı öğrenmek, budamanın gerekip gerekmediğini ya da ne kadar sulama yapmanız gerektiğini mi merak ediyorsunuz? Tüm bu soruların cevaplarını ve bu zarif bitkilerle ilgili her detayı burada keşfedebilirsiniz.
Gösterişli yapraklar, kendine hayran bırakacak renkli tonlar, sanat eserini anımsatacak gerçekliğine inanmakta zorlanacağınız bir familya: Calathea (Kalatya). Peki neden dua çiçeği adını almış? Aslında gün ışığına bağlı olarak yapraklarını hareket ettirdiğinden. Akşam saatlerinde havanın kararmasıyla kısmet yaygın olan yapraklarını tamamen dikleştirir ve sanki dua ediyormuşçasına göründüğünden zamanla halk dilinde dua çiçeği olarak kalmış. Şuanda bilinen 60 türü bulunuyor ve bakımı nispeten diğer bitkilere göre daha zordur.
Bitki bakmaya yeni başlayanlar için bakımı kolay ideal bir bitki önerisi: Syngonium. Elliye yakın farklı türü bulunan Syngonium oldukça geniş bir aileye sahiptir. Pembe türlerin yetiştirilmesi yeşil muadillerine göre biraz daha zordur. Orta ve parlak dolaylı ışığı tercih ederler. Yapraklar hassas olduğundan doğrudan güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır.
Gardenya, parlak, koyu, yaprak dökmeyen yaprakları ile mükemmel bir şekilde sergilenen güzel büyük beyaz çiçeklerinin görkemli, zengin parfümü ile ünlüdür. Çiçekleri genelde yaz başından sonuna kadar açarlar. İç mekanda bakımı daha kolay olan Gardenya, Çin kökenli olan ve adını botanikçi Alexander Garden'dan almıştır. 200 yılı aşkın bir süredir sera veya kış bahçesi bitkisi olarak ve son zamanlarda da ev bitkisi olarak yetiştirilmektedir.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.